September 2021

Met deze foto heb ik in de categorie insecten de eerste prijs gewonnen bij de roots wedstrijd 2021.

 

Roots Natuurfotowedstrijd 2021: HIER ZIJN DE WINNAARS! (rootsmagazine.nl)

 

Februari 2021

Ik Ben geïnterviewd door Mathijs Frenken voor de site van Natuurfotografie.nl

Het hele interview is door op de onderstaande link te klikken te lezen

 

Interview Jan Linskens - Natuurfotografie


News

Februari 2021

 

Wat een leuk bericht. Met deze foto de maandag mooiste Challenge thema sneeuw gewonnen bij natuurfotografie.nl

 

@natuurfotografie.nl • Instagram-foto's en -video's

September 2020

 

Vandaag geinterviewd door L1 tijdens het Herten spotten in het Weerterbos.

Hierbij de link naar het interview.

 

 

https://l1.nl/route-regio-de-koningen-van-het-woud-zijn-hitsig-159814/


April 2020

 

Een geweldig leuk initiatief van Theo Bosboom om een fotowedstrijd te organiseren i.v.m. zijn boek Shaped by the Sea. Leuk om mee te doen en zeker als een van de foto's die ik heb ingestuurd een eervolle vermelding ontvangt.

 

https://theobosboom.jalbum.net/Winners%20of%20the%20Shaped%20by%20the%20sea%20photocontest%21/

 

June 2018

Met trots kan ik zeggen dat deze foto is betiteld als highly commended bij de National Geographic Greatest Landscapes fotowedstrijd voor Nederlandse landschappen. Deze highly commended foto is toegevoegd aan de Greatest Landscapes expositie in het Museon in Den Haag.Foto is gemaakt op het nationaal park de maasduinen (Limburg).

https://www.natuurfotografie.nl/winnaars-photo-challenge-g…/.


March 2018

Met trots kan ik zeggen dat ik met deze foto bij de fotowedstrijd "De Groene Camera" in de categorie paddenstoelen en planten de eerste prijs heb behaald.

De prijsuitreiking was op de PiXperience 2018 in Nijkerk.

De winnende foto's zullen geëxposeerd worden in het Museon https://www.museon.nl/nl in Den Haag. Vanaf eind september zal de expositie twee maanden toegankelijk zijn.

 

Zie hier het overzicht van de winnende foto's.

https://www.natuurfotografie.nl/dit-zijn-de-winnaars-van-d…/


November 2017: 

Fotowedstrijd 2017 ’SEIZOENEN' van Stichting het Limburgs Landschap.
https://www.facebook.com/LimburgsLandschap/

De fotowedstrijd is een mooie traditie die samen georganiseerd word met Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad. De inzenders verrassen ons ieder jaar weer met bijzonder fraaie opnames. Dit jaar werden vele foto's ingezonden op het thema 'SEIZOENEN' door vele verschillende fotografen.
In een voorselectie zijn in totaal 36 beelden geselecteerd die worden opgenomen in het fotoboek '2017 36 winnaars' en geëxposeerd zullen worden tijdens de prijsuitreiking in december 2017.

Deze foto van mij is tot de laatste 12 doorgedrongen .Vanaf vandaag kunnen jullie op mij stemmen en zou daarmee de winnaar kunnen zijn.

https://www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl/…/Stemmen/4362
Wedstrijd SEIZOENEN

groetjes en bedankt ,
Jan Linskens

Foto Competition 2017 'SEASONS'

The photo contest is a great tradition which we organize together with Printing hoese Schrijen - Lippertz and Dagblad de Limburger | Limburgs Dagblad. Exhibitors surprise us every year with very fine recordings. This year, many photos were submitted on the theme 'SEASONS' by different photographers.
In a pre-selection from a total of 36 images selected for inclusion in the book 2017. 36 winners and will be exhibited at the award ceremony in December 2017.

This photo made it till the last 12 .From today you can vote on my picture.This could be the winning picture.

https://www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl/…/Stemmen/4362

greetings and thanks,
Jan Linskens

October 2017: 

 

Trots, met deze foto heb ik de maandopdracht en een plaatsing in het blad Roots verdient.

https://www.rootsmagazine.nl/

September 2017:

 

Ik heb deze foto ingestuurd bij ROOTS magazine en mijn foto is verkozen tot foto van de week, bijzonder blij met deze vermelding.

https://www.rootsmagazine.nl/

April 2017:

Aankondiging Expositie Jan Linskens:
Natuurfotograaf Jan Linskens te gast bij Fotocafé Wanroij
Op 7 april 2017 aanstaande komt Jan Linskens, natuurfotograaf, vertellen over zijn grote passie de natuurfotografie. Jan fotografeert zowel weidse en indrukwekkende landschappen als hele kleine onderdelen ervan zoals insecten of interessante details.
Na zijn eerste kennismaking met fotografie tijdens een vakantie heeft de fotografie hem nooit meer los gelaten. Jan volgde cursussen om zijn kennis en kunde te verbeteren en sloot zich aan bij een fotoclub. Later ook bij de natuurfotografenvereniging Nijmegen.
Dat Jan zich inmiddels ontwikkeld heeft tot een gerenommeerd natuurfotograaf blijkt o.a. uit het feit dat hij vorig jaar een portfolio van maar liefst 8 pagina’s mocht presenteren in het blad Natuurfotomagazine.
Vanuit zijn grote passie wil Jan graag vertellen over zijn fotografie en zijn liefde voor de natuur. Tijdens de presentatie op 7 april 2017 laat hij vele foto’s zien en ook enkele AV series. 
Dat je voor mooie natuurfotografie niet perse ver hoeft te reizen blijkt o.a. uit het feit dat de Nationaal Park De Maasduinen en Nationaal Park De Grote Peel tot Jan's favoriete locaties behoren.
Aansluitend aan deze lezing is er gelegenheid de foto’s te zien die Jan Linskens op 8 en 9 april exposeert in galerie Het Aambeeld en om hierover met anderen van gedachten te wisselen.

De expositie op 8 en 9 april 2017 is open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Dit is ook het achterliggende doel van het Fotocafé, je laten inspireren en in een ongedwongen sfeer over foto’s praten met collega-fotografen.

Jan 2017:

Deze week vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse fotowedstrijd van de fotoclub (VNF-Nijmegen). Met deze foto werd ik eerste in de categorie landschap. Deze foto heb ik genomen op een prachtige lente morgen met prachtige omstandigheden. 
Dank aan de organisatie van dit evenement en felicitaties aan alle andere prijswinnaars. Voor meer info zie:
http://vnf-nijmegen.nl
With this image I was elected winner of the landscape category of the photo club (VNF Nijmegen). I was able to take this picture on a beautiful Spring morning.
Thanks to the organization of this event and congratulations to all the other winners. For more info, have a look at:
http://vnf-nijmegen.nl

 

Jun 2016:

I am honerd that some of my pictures have been publiched in the Dutch magazine; Natuurfoto-magazine.

 

 www.natuurfotomagazine.nl

 

 

Oct 2016:

 

I entered a photo competition of the Limburg landscape (The Netherlands). The picture that I made has ended in the last 36 pictures are selected. These photos will be published in a book and will find an exhibition place.

On the left the picture I have made.

Al 36 pictures see link below.

 

 

http://www.limburgs-landschap.nl/item/fotowedstrijd-groen-erfgoed